საერთაშორისო ბუნების დაცვის კავშირის ინფორმაციით, დასავლეთ აფრიკაში ბინადარი შავი მარტორქა ოფიციალურად გადაშენებულ ცხოველად გამოცხადდა. ის აფრიკაში ბოლოს 2006 წელს ნახეს.

ასევე, ბუნების დაცვის კავშირის ინფორმაციით, გადაშენების პირასაა ჩრდილოეთის თეთრი მარტორქა.

ცნობისთვის, 1960 წელს 70 000 შავი მარტორქა ბინადრობდა. ხოლო, 2013 წლის მონაცემებით, მათი რიცხვი 4 000-მდე შემცირდა.

Black Rhino

Posted by თამრი სხულუხია

"17 მაისის" ჟურნალისტი 2014 წლიდან

დატოვე კომენტარი

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  შეცვლა )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  შეცვლა )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  შეცვლა )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  შეცვლა )

w

Connecting to %s